Bodoglár - Tartós Szegfű Tanösvény

Pusztai barangolásoknak kiváló színteret biztosítanak a várost körülvevõ erdõs-mezõs területek, ahol az  alföldi táj jellegzetes  tanya-, növény- és állatvilágát is felfedezhetik a természet kedvelõk.

Túrák célpontja lehet: a természetvédelem alatt álló bodoglári Õsgalagonyás, a buckavidék megannyi természeti csodájával, mely minden évszakban rejt valami szépséget, mint például a nyár elején virágzó árvalányhajat . Kiskunmajsa és a hozzá tartozó Bodoglár egyik legféltettebb természeti kincse a tartós szegfű. A ritka, kiemelkedő védettség alatt álló növény bemutatására tanösvény épült.

Csólyospálos -Varangykő Túraútvonal

Azok az építő kövek – darázskő, gyepkő, varangykő – ide menni kő!

Csólyospálos neve hallatán, talán nem mindenki tudja, hogy itt találkozhat a darázsfészekre emlékeztető dolomitos  mészkővel, melynek  világviszonylatban is jelentős, nagykiterjedésű természetes előfordulása a település határában található.

A Csólyospálosi Földtani Feltárás megközelítését túraútvonal segíti.

A Varangykő túraútvonal bebarangolása során hiteles képet kaphatunk a darázskő természeti és néprajzi örökségéről is. A tavasz kezdetével hagyományőrző  rendezvények színesítik  a település életét, s ha elérkezik a nyár, mindenkit vár  a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, nemhiába hiszen sokan megtapasztalhatták már, hogy igaz a csólyosiak jelmondata: „Csólyospálos az igazi birkapörkölt hazája.”

A vidék vendégváró hangulatát a falusi környezetben, eredeti parasztbútorokkal berendezett Véneperfa Vendégtanya biztosítja.

A város környékén több horgász egyesület működik. Kiskunmajsán a horgászat szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek.

Invitáljuk Önöket a fürdõ közelében található Kabala Lovasiskolába, ahol felhõtlen kikapcsolódási lehetõséget kínálnak a lovassport szerelmeseinek.

Kerékpáron

Az alföldi táj festői szépsége kerékpárral is megcsodálható, kerékpárutak és túraútvonalak segítik az ide látogatókat.
Sportlövészet

A Hunor Sportegyesület 1992-ben alakult, a sportvadászok és egyéb technikai sportot kedvelők szabadidejének kellemes és hasznos eltöltésének szándékával. Néhány év elteltével a működéshez szükséges eszközökkel és a lövészet szinte minden fegyvertípusra külön szakosztállyal rendelkezett az egyesület.

1998-ban a Hunor Se egy Sportcentrum kiépítését kezdte el, ami fejlesztése a mai napig is tart, de mára már a sportcentrum a tömegrendezvényen résztvevők igényeinek kiszolgálása mellett a különféle lövészszámok speciális feltételeinek is megfelel.

Az egyesület taglétszáma folyamatosan emelkedik és a vezetőség valamint a tagok kitartó és lelkiismeretes munkájának köszönhetően a lövésszakosztályok íjász, asztalitenisz és modellező szakosztályokkal bővültek.

A  Zöld Paradicsom Szabadidő Központban teniszpályák,  infraszauna, sókabin, szolárium és a fallabda pálya is jó felüdülésül szolgál. 
Skip to content