Bodoglár - Pannon endemic: Dianthus diutinus

Wanderings in the puszta are a great experience, since there are so many forests and fields outside the city, and those who love nature also have a chance to discover the characteristic fauna and flora, as well as the farms (so-called ‘tanya’-s) of the Plain.

One target for wandering could be the ‘Ősgalagonyás’ (Thornbush) in Bodoglár, which is now a nature reservation area, and has all the wonders of the mound region, hiding some beauty in every season, for instance the wonderful Stipa pulcherrima which blooms in the summer. One of the most precious treasures of Kiskunmajsa, as well as of Bodoglár, which forms a part of the town, is carnation. This rare plant enjoys special protection.

 

 

Hiking trail “Varangykő”

Azok az építő kövek – darázskő, gyepkő, varangykő – ide menni kő!

Csólyospálos neve hallatán, talán nem mindenki tudja, hogy itt találkozhat a darázsfészekre emlékeztető dolomitos  mészkővel, melynek  világviszonylatban is jelentős, nagykiterjedésű természetes előfordulása a település határában található.

A Csólyospálosi Földtani Feltárás megközelítését túraútvonal segíti.

A Varangykő túraútvonal bebarangolása során hiteles képet kaphatunk a darázskő természeti és néprajzi örökségéről is. A tavasz kezdetével hagyományőrző  rendezvények színesítik  a település életét, s ha elérkezik a nyár, mindenkit vár  a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, nemhiába hiszen sokan megtapasztalhatták már, hogy igaz a csólyosiak jelmondata: „Csólyospálos az igazi birkapörkölt hazája.”

A vidék vendégváró hangulatát a falusi környezetben, eredeti parasztbútorokkal berendezett Véneperfa Vendégtanya biztosítja.

Lovers of fisching can also find an opportunity to fish as there are many fisching associations near the town. 

 

 

Horse riding

Come and visit the Kabala Horse Riding School near the spa, where equine enthusiasts can enjoy their time.

You can also admire the picturesque beauty of the Great Plain by bicycle: cycling paths and hiking paths assist the visitors. There is a cycling road between Bugac and Kiskunmajsa.

A Hunor Sportegyesület 1992-ben alakult, a sportvadászok és egyéb technikai sportot kedvelők szabadidejének kellemes és hasznos eltöltésének szándékával. Néhány év elteltével a működéshez szükséges eszközökkel és a lövészet szinte minden fegyvertípusra külön szakosztállyal rendelkezett az egyesület.

1998-ban a Hunor Se egy Sportcentrum kiépítését kezdte el, ami fejlesztése a mai napig is tart, de mára már a sportcentrum a tömegrendezvényen résztvevők igényeinek kiszolgálása mellett a különféle lövészszámok speciális feltételeinek is megfelel.

Az egyesület taglétszáma folyamatosan emelkedik és a vezetőség valamint a tagok kitartó és lelkiismeretes munkájának köszönhetően a lövésszakosztályok íjász, asztalitenisz és modellező szakosztályokkal bővültek.

Tennis courts

In the Green Tomato Recreation Centre, tennis courts, an infra sauna, a salt cabin, a solarium and a squash court can help you become rejuvenated.

Skip to content