Bodoglár - Tartós Szegfű Tanösvény

Pusztai barangolásoknak kiváló színteret biztosítanak a várost körülvevõ erdõs-mezõs területek, ahol az  alföldi táj jellegzetes  tanya-, növény- és állatvilágát is felfedezhetik a természet kedvelõk.

Túrák célpontja lehet: a természetvédelem alatt álló bodoglári Õsgalagonyás, a buckavidék megannyi természeti csodájával, mely minden évszakban rejt valami szépséget, mint például a nyár elején virágzó árvalányhajat . Kiskunmajsa és a hozzá tartozó Bodoglár egyik legféltettebb természeti kincse a tartós szegfű. A ritka, kiemelkedő védettség alatt álló növény bemutatására tanösvény épült.

Csólyospálos -Varangykő Túraútvonal

Azok az építő kövek – darázskő, gyepkő, varangykő – ide menni kő!

Csólyospálos neve hallatán, talán nem mindenki tudja, hogy itt találkozhat a darázsfészekre emlékeztető dolomitos  mészkővel, melynek  világviszonylatban is jelentős, nagykiterjedésű természetes előfordulása a település határában található.

A Csólyospálosi Földtani Feltárás megközelítését túraútvonal segíti.

A Varangykő túraútvonal bebarangolása során hiteles képet kaphatunk a darázskő természeti és néprajzi örökségéről is. A tavasz kezdetével hagyományőrző  rendezvények színesítik  a település életét, s ha elérkezik a nyár, mindenkit vár  a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, nemhiába hiszen sokan megtapasztalhatták már, hogy igaz a csólyosiak jelmondata: „Csólyospálos az igazi birkapörkölt hazája.”

A vidék vendégváró hangulatát a falusi környezetben, eredeti parasztbútorokkal berendezett Véneperfa Vendégtanya biztosítja.

Pescuit sportiv

În jurul oraşului îşi desfăşoară activitatea mai multe asociaţii de pescari sportivi. Amatorii de pescuit îşi pot practica pasiunea.

Vă invităm la Şcoala de Călărie Kabala, aflată în vecinătatea băilor, unde iubitorilor sporturilor ecvestre le oferim posibilitatea de a se relaxa prin exercitarea acestei pasiuni. 

Pe două roţi

Frumuseţea pitorească a peisajului Câmpiei Maghiare poate fi contemplată şi de pe bicicletă, vizitatorilor le stau la dispozţie drumuri pentru biciclete şi trasee marcate.

Sportlövészet

A Hunor Sportegyesület 1992-ben alakult, a sportvadászok és egyéb technikai sportot kedvelők szabadidejének kellemes és hasznos eltöltésének szándékával. Néhány év elteltével a működéshez szükséges eszközökkel és a lövészet szinte minden fegyvertípusra külön szakosztállyal rendelkezett az egyesület.

1998-ban a Hunor Se egy Sportcentrum kiépítését kezdte el, ami fejlesztése a mai napig is tart, de mára már a sportcentrum a tömegrendezvényen résztvevők igényeinek kiszolgálása mellett a különféle lövészszámok speciális feltételeinek is megfelel.

Az egyesület taglétszáma folyamatosan emelkedik és a vezetőség valamint a tagok kitartó és lelkiismeretes munkájának köszönhetően a lövésszakosztályok íjász, asztalitenisz és modellező szakosztályokkal bővültek.

Sport şi relaxare

În Centrul de Recreere Zöld Paradicsom/Paradisul Verde doritorii de recreere sunt aşteptaţi cu teren de tenis, infrasaună, cabină de sare, ssolar, teren de squash.

Sari la conținut