HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY - CSÓLYOSPÁLOS

6135 Csólyospálos, Korona utca 1.

Nincs még értékelés 0 értékelés
0/5
0% ajánlja

Hely

Csólyospálos

Leírás

Csólyospáloson 2011-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára is elérhető Helytörténeti Gyűjtemény, mely régi emlékeket idéző dokumentumokon, fényképeken és használati tárgyakon keresztül mutatja be a település történetét. A kiállítás három részből áll, egy állandó- és egy időszakos kiállításból, valamint egy szabadtéri kiállításból ahol a nagyobb tárgyak, gépek kerülnek bemutatásra.

A településen talált régészeti leletek arról tanúskodnak, hogy Csólyospálos területén több ezer évvel ezelőtt is léteztek már kisebb-nagyobb települések, így a kiállítás ékes darabjai között szerepel: tülök, edénytöredék, orsógomb, nyílhegy, kőbalta, dárdahegy, de láthatjuk a környékére jellemző réti mészkő bányászatának fennmaradt eszközeit is.

Betekintést nyerhetnek a látogatók egyházi ünnepekkel kapcsolatos feljegyzésekbe régi tankönyvekbe, de található itt palatábla, tintatartó is. A korabeli földművelés, állattenyésztés jellegzetes tárgyai, munkaeszközei is bemutatásra kerülnek a helytörténeti gyűjteményben.

Cím: 6135 Csólyospálos, Korona utca 1. 

Telefon: +36 30 254 5794

Értékelések

0/5
Nincs még értékelés
alapján 0 értékelés
Kiváló
0
Nagyon jó
0
Átlagos
0
Rossz
0
Szörnyű
0
No Review
Vélemény írásához be kell jelentkeznie

Tourinform Iroda Verified

Member Since Dec 2022

. 0 Ft

Extra prices:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
({{type.price_type}})
{{ type.price }}%
{{ formatMoney(type.price) }}
  • {{total_price_html}}
  • {{pay_now_price_html}}
.
0 Ft
0 értékelés