Kiskun Emlékhely

Nincs még értékelés 0 értékelés
0/5
0% ajánlja

Hely

Szank

Leírás

E történeti emlékpark a középkorban, a 13. század közepén Magyarországra költözött keleti eredetű népnek, a kunoknak állít emléket. A kunok a tatárjárás évei folyamán leltek itt új hazára, majd kulturális hagyatékuk egyes elemeit megőrizve, beolvadtak a magyarságba. Ma a magyar örökség szerves részét képző hagyomány, fogalom, földrajzi név, szó, használati tárgy tanúsítja ittlétüket. A Szankon feltárt régészeti értékeket, a középkori templomromot kettős körárokkal, és a cölöpsánccal körbevett temetőt is láthatja az emlékhelyen a közönség.

Négyféle háztípust, jurtát, Árpád-kori földházat, egy XIV–XV. századi kun lakóházat és egy XIX. századi tanyát építettek fel az emlékhely területén. A látogatók egy történelmi tanösvényt végigjárva ismerhetik meg a kunok Kárpát-medencei történetét, mindennapi életmódjukat.

 

A Kiskun Emlékhelyen a 21. századi technikával mutatják be 600-700 év teljes történelmét, beleértve a kunok letelepedését és a magyarságba történő beolvadását. Az állandó kiállítás részei a környéken talált arany- és ezüst ékszerek, az egykoron minden nap használt szerszámok, eszközök, valamint bemutatják az ellenállás és támadás fegyvereit is a 13. századból.

Elérhetőség: 6131 Szank, Emlékhely dűlő 1. Tel.: +36 70 810 5195

Értékelések

0/5
Nincs még értékelés
alapján 0 értékelés
Kiváló
0
Nagyon jó
0
Átlagos
0
Rossz
0
Szörnyű
0
No Review
Vélemény írásához be kell jelentkeznie

Tourinform Iroda Verified

Member Since Dec 2022

. 0 Ft

Extra prices:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
({{type.price_type}})
{{ type.price }}%
{{ formatMoney(type.price) }}
  • {{total_price_html}}
  • {{pay_now_price_html}}
.
0 Ft
0 értékelés